Провокационните действия на очевидно организираните противници на мирните действия на протестиращите само доказаха, че  за да има успех едно начинание е необходима по-добра организация и повече съвместни действия на всички, които подкрепят тези каузи. В противен случай, съществува голям риск гражданският вот да бъде подменен и използван от определени партийни структури, които също носят отговорност за всичко, което се случва в страната. 

Ние разбираме нежеланието на гражданските структури да работят с политически партии. Управлението на страната, обаче, е задължение на управляващите партии.  Единственият начин, да се гарантира справедливо управление е да има силно гражданско общество, което да бъде истински коректив за всички партии, и управляващи и опозиция. 
 „Зелена партия/Български зелени” е готова и в бъдеще да съдейства за изграждането на такова гражданско общество и граждански структури в България, както и да подкрепя всички справедливи каузи на различни представители на българските граждани.

Пресцентър на "Зелена партия/Българските зелени