Дами и господа, представители на Зелена партия, 
 
Във връзка с вашето писмо за подкрепа до Инициативен комитет 'Зелените алтернативи против АЕЦ', изпращам ви следните коментари и отговор:
 Референдумът поставя под въпрос всякакви нови ядрени мощности, което включва и проектите за нови реактори в АЕЦ Козлодуй. В миналото "Зелена партия" е подкрепяла в различни форми проекти свързани с удължаването на експлоатационния срок на съществуващи ядрени мощности или тяхното разширяване, както и признаването на ядрената енергия за "зелена". Такава позиция е несъвместима с виждането на членовете на Инициативния комитет. Ние смятаме, че всеки ден с АЕЦ на територията на България е лош ден за бъдещето на страната ни и ние виждаме нашето участие в този референдум само като една стъпка в усилията ни да освободим България от ядрената енергетика.
 От друга страна, ние приветстваме подкрепата на всеки честен и зелено-мислещ българин и сме благодарни за всяка безкористна помощ при събирането на подписите и подготовката на информационната кампания. Под този линк може да се намери бланката на подписката, както и инструкции как тя да се попълва и адрес на който бланките да се изпращат. Ще бъдем благодарни на всеки, който организира събиране на подписи и ни подкрепи в дейността по референдума. 
 
С уважение,
 
Борислав Сандов
Представляващ инициативния комитет 'Зелените алтернативи против АЕЦ'