Всички  участвали в митинга,  бяхме квалифицирани като „квази екологични организации”, които рекетират добивния бизнес. Бяхме обвинени, че искаме закриване на миннодобивната промишленост. Огромна лъжа, за съжаление изречена и  от лидера на КНСБ. Според него, „само луди хора могат да закриват предприятия, които печелят”, т.е. по негови думи , освен „квази” , ние сме и луди. 

То бива, ама чак пък толкова вече ни идва в повече и няма да подминем с мълчание инсинуациите по наш адрес.

Вие сте свидетели, че ние от ПК”Екогласност”, Зелена партия и Партия на зелените, никога не сме искали закриване на добивния бизнес. Ние винаги сме искали само едно - спазване на европейското законодателство в областта на опазването на околната среда и търсене на най-строга отговорност от нарушителите, в т.ч.  и от ръководствата на МОСВ и МИЕТ,  които със своите действия създадоха предпоставки за унищожаване на красивата българска природа, както и застрашаване здравето и живота на хиляди български граждани.

Държим да ви информираме, че още същия ден след нашия протест, аз /Емил Георгиев/поисках среща с президента на КНСБ, за да го запознаем с документите, на базата на които ние правим своите изводи, а той да ни

7.11.2012 г.